Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 tipp a tökéletesen rendszerezett és átlátható konyháért!

Ha kicsi a konyhád, vagy sok a cuccod, esetleg mindkettő, akkor ezek a helyspóroláshoz, rendszerezéshez való ötletek biztosan a hasznosak lesznek számodra.
Sokszor hasznosabb a fiók!

Konzervek, kekszek, tészták, rizs, cukor, liszt… és az ételeken kívül egyéb konyhai kellékek. Neked is van egy mindent elnyelő, hihetetlenül mély polcos konyhaszekrényed, mindezeknek? Ha igen, biztosan tudod, hogy milyen hamar káosz alakul ki a polcokon. Ezért sokkal hasznosabb, ha inkább fiókokat szerelsz bele, így sokkal könnyebben rendszerezheted a dolgokat és hozzájuk férni is könnyebb, hiszen a fiókok kihúzhatóak.
Ugyanez igaz a mosogató alatti tároló helyre is, ha felszerelsz oda néhány sínt, amibe fiókokat vagy tároló dobozokat rakhatsz, több „emeleted” lesz és rendezkedni is jobban tudsz majd.

Lógasd fel, amit lehet!

A falon vagy a konyhaszekrényed oldalán biztosan vannak kihasználatlan helyek. Ezekre érdemes felszerelni egy kart, amire kampók segítségével fellógathatsz dolgokat, például a serpenyőket, ugye, mennyi hely felszabadulna így a konyhaszekrényben?
A másik remek lógatós megoldás, ha akasztókat helyezel a falra, így például fellógathatod a bögréket a fülüknél fogva.

Fektesd le, ne hagyd állni!

Üvegek, tégelyek mustáros flakon… sok helyet foglalhatnak, ha csak úgy álldogálnak. De ha különböző tárolóba rendezed őket, a polc teljes térfogatát kihasználhatod. Ebben segítségedre lehetnek például az irattartók (lehet belőlük kapni papírból összehajtogathatót vagy műanyagot is). Ezeket is fekve helyezd el a polcon és fektesd bele a különböző flakonokat egymásra helyezve.

Ragaszd a hűtőre!

A hűtőre nem csak hűtőmágneseket tehetsz, hanem különböző tároló dobozkákat is. Lehet kapni például mágneses fűszertartót. Nem csak jól mutat, hanem praktikus is, hiszen nem foglal helyet a konyhában és könnyen hozzáférhető.

Ne csak a ruháidat rendszerezd!

Rengeteg féle hasznos rendszerezőt lehet kapni, amiket legtöbbször csak a ruhásszekrényben használunk, ha a hálószobaosztályon árulják, pedig a konyhában is jól jöhetnek. Például a különböző zsebes rendszerezőket felakaszthatjuk a konyhaajtóra is, hogy plusz helyet nyerhessünk.
És ott vannak azok a dolgok, amiket gyakran használunk, kinek a kávékapszulák, kinek a fakanalak, vagy a törlőrongyok. Ezek rendszeresen ott hánykolódnak a konyhapulton, így sok helyet foglalnak ráadásul erősen kupis látványt nyújtanak. Ezeket érdemes belerakni egy dobozkába vagy kosárba, ugyanúgy könnyen és gyorsan hozzáférsz, de sokkal rendezettebb lesz az összhatás.

9 ZSENIÁLIS TRÜKK A KONYHÁD RENDSZEREZÉSÉRE, HOGY MINDIG, MINDENT MEGTALÁLJ! >>> 
5 DOLOG, AMIT ÉRDEMES NAPONTA TISZTÍTANI A KONYHÁBAN >>> 
6 TIPP, HOGY FŐZÉS KÖZBEN ELKERÜLD A KONYHAI KÁOSZT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss