Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapormártás

25 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsleveskockát feloldjuk 2-3 dl vízben. 
  2. A kaprot megmossuk, lecsepegtetjük, majd apróra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet, és világos színűre pirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, összekeverjük.
  3. Felöntjük az alaplével és a tejszínnel, majd állandó keverés mellett simára keverjük. Ezután ízesítjük a sóval, borssal cukorral, citromlével. 5 percig forraljuk. 

 

Megjegyzés

Tejszín helyett tejjel is elkészíthető, úgy is nagyon finom. A leveskockát tejben is feloldhatjuk, akkor még ízletesebb lesz az elkészült kapormártás. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss