Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapros-rizses lecsó

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított, felkockázott vörös-, és fokhagymát megpároljuk egy nagyobb, mélyebb serpenyőben, megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük. Hozzáadjuk a megmosott, felkarikázott paprikát és cukkinit, hozzáöntünk egy pici vizet és pár percig pároljuk.
  2. Utána hozzáadjuk a szeletelt paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk az aprított kaprot és fűszerezzük még friss kakukkfű ágakkal és összefőzzük az egészet.
  3.  Közben a rizst másfélszeres mennyiségű, enyhén sós vízben megfőzzük, majd a kész lecsóhoz keverjük. Tálalás előtt a kakukkfű ágakat kivesszük belőle. Kínáljunk mellé ízlés szerint pékárut.

Videó! Így készítheted el a kapros rizses lecsót! >>> 

AMI NÉLKÜL NINCSEN NYÁR: LECSÓ FÜSTÖLT KOLBÁSSZAL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss