Elkészítés: Jó sok kaprot a vastag szárától megtisztítunk (ez nagyon szálas, nem lenne élvezhető a főzelék).
A kis kaporleveleket sós vízben feltesszük főni (annyiban, amennyi ellepi). Leszűrjük, de egy kis főzőlevet felfogunk, amivel aztán összeturmixoljuk a kaporleveleket. (Van, aki csak szűrőn átnyomkodja.)
Egy kis olajra rádobjuk a préselt fokhagymát, mikor összeesett, akkor meghintjük liszttel, és ráöntjük a kapor-turmixot, majd felöntjük annyi tejjel, amennyire hígra szeretnénk a főzeléket. Üthetünk bele 1 tojást, amit elkeverünk benne.
Ha besűrűsödött, lekapcsoljuk, és tálalhatjuk is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre