Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapitány szelet

MME MME
5/5
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A gombából a szokásos módon pörköltet készítünk. A karajszeleteket kiklopfoljuk, és mindkét oldalukat enyhén besózzuk. A füstölt kolbászt és a 2 fej vöröshagymát vékony karikákra vágjuk.

6 szelet karajt vágódeszkára fektetjük, 1-1 evőkanál gombapörköltet, 3-4 karika füstölt kolbászt, 1-1 szelet füstölt szalonnát és 2-3 karika vöröshagymát helyezünk mindegyikre, majd a maradék hússzeletekkel beborítjuk, és hústűvel összetűzzük (6 db töltött húst kapunk).

A töltött húsokat betakarjuk fóliával, és 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.

Sütés előtt lisztbe forgatjuk, és tepsibe, kissé előmelegített olajba rakjuk. Kevés vizet öntünk óvatosan a húsdarabok közé. Alufóliával lefedve, közepes lángon kb. 45 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, óvatosan megforgatjuk a húsokat, és a másik oldalukat is szép pirosra sütjük.

Kicsit hagyjuk hűlni, majd óvatosan kiszedjük a hústűket, és ferdén kettévágva tálaljuk. Krumplipüré, rizi-bizi illik hozzá köretnek.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek