Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Joghurtos-citromos padlizsánkrém

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat gázláng felett vagy a sütőben a grill alatt megsütjük míg a bőrük kissé megég, a húsuk pedig krémesre puhul. Műanyag zacskóba tesszük pár percre, hogy a bőrük fellazuljon, majd meghámozzuk.
  2. Feldaraboljuk a padlizsánokat, egy edénybe tesszük az olívaolajjal, a citrom kifacsart levével és a zúzott fokhagymával, pépesítjük, majd összekeverjük a joghurttal, sózzuk, borsozzuk.
  3. Citromgerezdekkel tálaljuk. Friss kenyeret vagy pitát adunk mellé.

    A 11 LEGFINOMABB PADLIZSÁNKRÉM, AMIT NEM HAGYHATSZ KI NYÁRON >>> 

    5 ÉRDEKESSÉG, AMIT NEM BIZTOS, HOGY TUDTÁL A PADLIZSÁNRÓL >>> 

    15 KIHAGYHATATLAN FINOMSÁG PADLIZSÁNBÓL >>>

Megjegyzés

A padlizsánt sütés után össze lehet keverni paradicsommal, citromlével, olívaolajjal, petrezselyemmel és kaporral, és el lehet hagyni a joghurtot a tejérzékenyeknek. - Palmafa123

Ezek is érdekelhetnek

Friss