Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Jamie Oliver palacsintareceptjéért megőrül a net - ha egyszer kipróbálod, te is csak így készíted majd!

default user icon
MME
Ha a villámgyorsan elkészíthető, tökéletes palacsintareceptet kerested - most megtaláltad! Jamie Oliver neve a garancia arra, hogy nem fogsz csalódni, sőt: mindjárt háromféleképpen is elkészítheted, a végeredményt mindenki imádja majd!

Jamie Oliver villámreceptjeiért rajong a világ: ezek általában olyan gyorsan, kevés alapanyagból elkészíthető  ételek, amiket a kezdők is imádnak, hiszen a siker garantált. Ez a palacsinta recept tovább fokozza a praktikumot, hiszen nemcsak 5 perc alatt, de mindössze 3 hozzávalóból, mérleg nélkül összedobható, és valójában egyetlen tésztából háromféle reggeli készíthető. Máris mutatjuk, hogyan!


"Következzen most a legjobb palacsinta recept, amit garantáltan imádni fogtok, valószínűleg csak ezt használjátok majd életetek hátralévő részében! A legegyszerűbb a világon!" - állítja Jamie a lenti videójában, amit végignézve, elképzelhető, hogy tényleg így lesz!

Hozzávalók Jamie Oliver 3 az 1-ben palacsintatésztájához:

  • 1 db L-es tojás
  • 1 púpozott bögre sütőporos liszt (ha nincs ilyenünk, akkor 1 csomag sütőpor + annyival kevesebb liszt, ahány grammos a sütőpor, tehár 12 grammos sütőpor esetén csak 238g liszttel dolgozzunk)
  • 1 bögre tej
  • 1 tk vaj vagy 1 tk olíva olaj a sütéshez

Egyéb hozzávalók a háromféle tálaláshoz:

  • juharszirup
  • áfonya
  • natúr joghurt
  • szelelt csiperkegomba
  • sonkaszeletek
  • reszelt sajt

Elkészítés:

  1. Egy bármilyen és bármekkora űrtartalmú bögrével kimérjük a sütőporos lisztet egy keverőtálba (ha nincs sütőporos lisztünk a liszt és a sütőpor kimérése és összekeverése az első lépés), majd ugyanezzel a bögrével mérjük ki a tejet is, és öntsük hozzá.
  2. Hozzáadjuk az egész tojást, és egy csipet sót, majd egy habverővel sima, csomómentes tésztát keverünk belőle.
  3. Egy serpenyőbe tesszük a vajat  - vagy az olajat - és közepesnél kicsivel magasabb hőfokon felhevítjük, majd egy merőkanállal kis kupacot teszünk az edény közepére, ami magától szétterül, és a térfogata szinte azonnal megnő.
  4. Egy-két percig sütjük az egyik oldalán, majd megfordítjuk, és újabb egy-két percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.

Tipp: ha a juharszirupot még a serpenyőben csorgatjuk a palacsintára, az egyfajta ragacsos mázként rásül, kissé karamelizálódik, így még komolyabb lesz az ízélmény!

Gofri:

A tésztát a gofrisütőbe kanalazod serpenyő helyett - ha nem garantáltan tapadásmentes a sütő, érdemes vékonyan olajjal kikenni. A kész gofrit natúr joghurttal, gyümölcsökkel megpakolva, juharsziruppal nyakonötve tálaljuk!

Szendvics:

A szendvicssütő sütőlapján elterítjük a gombaszeleteket, rátesszük a felszeletelt sonkát, megszórjuk a cheddar sajttal, majd rákanalazzuk a sűrű tésztát, végül óvatosan becsukjuk a sütő tetejét, és pár perc alatt készre sütjük. 

És íme a videó, amiben Jamie még egy negyedik változatot, a hagymányos magyar, vékony palacsintát is elkészíti ugyanebből a tésztából. Érdemes kipróbálni, bár nekünk ehhez van már bevált receptünk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss