Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezt keverte bele a panírba, és olyan ropogós lett a rántott hús, mint még soha!

default user icon
MME
El tudjátok képzelni, hogy létezik a nagyi házi zsemlemorzsájával készített rántott húsnál ropogósabb? Hogy van olyan összetevő, amivel lehet fokozni ezt a páratlan élményt? Nehezen? Megértjük. De most mégis mutatunk egy trükköt, amit imádni fogtok!

A rántott húsnál, ha az tökéltesen van elkészítve, kevés csodálatosabb dolog létezik a világon. Az aranybarna panír alatt megbúvó szaftos húst szinte mindenki imádja, főleg nálunk, magyaroknál örvend komoly népszerűségnek: a klasszikus vasárnapi ebéd a gazdagon megpakolt húslevesből és rántott húsból áll. 

De mikor tökéletes az a panír? Természetesen akkor, ha ropog! Ezt leginkább alaposan kiszárított, majd házilag lereszelt klasszikus fehér kenyérből készített zsemlemorzsával érhetjük el, és mint megtudtuk: ha az elhabart egész tojás helyett tojásfehérjével elkevert kukoricakeményítőt használunk.

A ktchn.com-on talált izgalmas recept szerint a következőképpen kell eljárni:

Mivel a tojásfehérje szó szerint a tojás fele, két tojásfehérjét számoljunk egy egész tojás helyett. Az elválasztott fehérjéhez hozzáadunk kb. 1 teáskanál kukoricakeményítőt, és egy villával vagy kézi habverővel addig verjük, amíg a tojásfehérje kisé kihabosodik. Ha ezzel megvagyunk, a szokott módon panírozzuk a húst: először sózzuk-fűszerezzük, majd lisztbe forgatjuk, aztán jöhet a habos-keményítős tojásfehérje, a számunkra tökéletes zsemlemorzsa, majd a forró zsiradékban sütés következik – az egyik oldala szigorúan fedő alatt készüljön –, végül papírtörlőre szedjük, és már fogyaszthatjuk is. Jó étvágyat! 

És hogy mihez kezdj a megmaradt tojássárgájával? Készíthetsz belőle házi majonézt, brutális carbonara spagettit vagy madártejet!

Ezek is érdekelhetnek

Friss