Hogy mitől csúsztatott? A palacsintáknak csak az egyik felét sütjük meg, és sült felükkel egymásra rétegezzük – csúsztatjuk – őket úgy, hogy közéjük valamilyen tölteléket teszünk. Süthetünk a szokásosnál kisebb palacsintákat, így egyszerre akár kettő, különféle ízesítésű „tortát" is készíthetünk.
A csúsztatott palacsinta egyébként másban is különbözik a hagyományostól: az összetevők listája vajjal bővül, illetve a tojásokat nem egyben, hanem szétválasztva, a fehérjét kemény habbá verve kell a tésztához forgatni. A csúsztatott palacsinta habosabb, lágyabb, mint a sima, érdemes kipróbálnod. Íme, a mi kedvencünk, amit a házi készítésű málnaöntet tesz még ízletesebbé!
A csúsztatott palacsinta hozzávalói:
- 10 dkg vaj
- só
- 4 db tojás
- 10 dkg liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 2,5 dl tej
A málnaöntethez:
- 25 dkg fagyasztott málna
- 10 dkg cukor
Elkészítése:
- A vaj felét csipetnyi sóval és a tojássárgájával habosra keverjük. A tejet és a lisztet folyamatosan hozzáadagolva, a masszát csomómentesre keverjük.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a palacsintamasszába forgatjuk.
- A maradék vajon a szokásosnál vastagabb palacsintát sütünk, de csak az egyik oldalát sütjük készre. Tányérra csúsztatjuk a „sületlen" oldalával felfelé, és megszórjuk vaníliás porcukorral. A következő palacsintát a sült oldalával lefelé rácsúsztatjuk az első palacsintára, porcukrozzuk. Így készítjük el egymás után a rétegeket, de az utolsó palacsintát a sült felével felfelé borítjuk a palacsintahalomra.
- A málnaöntethez a gyümölcsöt egy kis lábasban felolvasztjuk, majd elkeverjük a cukorral, és állandó kevergetés mellett összeforraljuk. A csúsztatott palacsinta mellé tálaljuk.
Ajánljuk még:
- ÍGY LESZ SZUPER FINOM A BURGONYAKRÉMLEVES: EZ A TITKOS HOZZÁVALÓ!>>>
- ÍGY LESZ ÁLOMFINOM A KLASSZIKUS KUGLÓF – ITT A TÖKÉLETES ALAPRECEPT!>>>
- ÍGY LESZ MÉG FINOMABB A RÁNTOTT HÚS!>>>