Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így kerüld el az állandó nassolást: apró trükk, de működik!

default user icon
MME
Komoly hátráltató tényező a fogyásban, sőt, akár szabotálhatja is, ha folyton nassolunk valamit. Hogy ez többé ne gátoljon a célod elérésében, mutatunk egy roppant egyszerű trükköt, ami bizonyítottan működik.

Akár nagyobb súlyfeleslegtől szeretnénk megszabadulni, akár nyárra tökéletesítenénk az alakunkat, sokat számít, hogy mit és mennyit eszünk. Az állandó nassolás biztosan nem segít a cél elérésében, de mit tehetünk, ha mégis folyton késztetést érzünk, hogy rágcsáljunk valamit?

 

Így kerüld el az állandó nassolást

A módszer, amivel elkerülheted, hogy a kedvenc sós vagy édes nassolnivalóid megállás nélkül csábítgassanak: rejtsd el őket a gondolataid elől.

Mit jelent ez és hogyan csináljuk?

Egész egyszerűen tegyük el őket szem elől. Egy irodai dolgozókkal végzett kutatásban bebizonyosodott, hogy az állandóan a látóterünkbe kerülő édességből többet fogyasztunk, mint abból, ami nincs a szemünk előtt.

Az otthon tartott rágcsálnivalókat tehát tegyük nehezen elérhető helyre, például a konyhaszekrény hátuljába, vagy a legfelső polcra. Így nagyobb erőfeszítésbe és több időbe is telik hozzáférni, amit kihasználhatunk, hogy végiggondoljuk, valóban el szeretnénk-e fogyasztani azt a csokit, kekszet vagy épp sós ropogtatnivalót.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss