Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsvéti sárga túró

MME MME
7 4.2/5
60 perc
bonyolult
átlagos
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet feltesszük melegedni a sóval, a cukorral, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral. 
  2. A tojásokat egyenként felütjük egy tálba, és éppen csak annyira keverjük össze, hogy a sárgájuk kifakadjon, majd hozzáöntjük a tejhez, és nagyon lassú tűzön, óvatosan kevergetve, hogy szép mozaikos legyen, addig főzzük, amíg a tejsavó kicsapódik a tetején.
  3. Ekkor beleszedjük egy szűrőbe fektetett gézdarabba, és néhány órára, hűvös helyre akasztva kicsepegtetjük belőle a tejsavót. Miután lecsepegett, hűtőbe tesszük pár órára, tálalásig. Tálaláskor szeletekre vágva kerül a főtt sonka, kolbász és a kalács mellé.

    Még több húsvéti finomság >>> 

    Húsvéti receptek >>> 

Megjegyzés

Ez az édesség hagyományosan a húsvét egyik - nálunk - nélkülözhetetlen hozzávalója. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss