Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsvéti sonka házi tormával

MME MME
90 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsvéti sonkához a füstölt, kötözött, nem főtt sonkát a babérlevéllel és a borssal együtt feltesszük főni hideg vízben és nagyon lassan, gyöngyözve 5-6 órán át főzzük, ameddig vajpuha nem lesz.
  2. Ha megfőtt, a saját levében hagyjuk kihűlni hűtő hőmérsékletűre minimum 6 óra alatt. A sonkalevet elrakjuk.
  3. A házi tormához a tormát megpucoljuk, feldaraboljuk és a többi hozzávalóval együtt leturmixoljuk.
  4. Húsvét reggel a sonka levében megfőzzük a tojásokat, a sonkáról levesszük a hálót, felszeleteljük és a húsvéti kaláccsal, a főtt tojással és a házi tormával fogyasztjuk az ünnepi reggelit.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss