Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Horvát fügés pite

60 perc
rafinált
megfizethető
6 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tésztához a vajat gyenge tűzön felolvasztjuk. Közben a joghurtot, a tojásokat, a vaníliás cukorral elvegyített cukrot, a sót, a lereszelt narancshéjat és a rumot krémes állagúra keverjük. Hozzáadjuk a langyosra hűlt olvasztott vajat, végül óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elvegyített búzadarát.
  2. Kivajazunk egy szögletes vagy kerek (kb. 26 cm-es) piteformát, és megszórjuk zsemlemorzsával. Beletöltjük a tésztamasszát, és elegyengetjük.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  4. A megmosott és leszárított fügéket félbevágjuk, elrendezzük a tésztán és finoman lenyomkodjuk. (A héjas felük kerüljön alulra.)
  5. A süteményt 40-45 percig sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük. A formában hagyjuk kihűlni. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss