Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombaebéd okozhatta három idős ember halálát, negyedik társuk küzd az életéért

default user icon
MME
Erdőben szedett gombából készült ebédet fogyasztott egy idős baráti társaság, ám nagyon rosszul végződött a közös étkezés. Hárman meghaltak, negyedik társuk életéért pedig most is küzdenek az orvosok.

Az ausztrál rendőrség gyilkossági osztálya vizsgálja a gombamérgezés ügyét, melyben eddig három ember veszítette életét. Az Ausztráliában, Victoria államban élő baráti társaság ebédre gyűlt össze és közösen fogyasztottak a vadon termő gombából készült ételből. A két idős házaspár a Melbourne-től két órányira található Leongathában ebédelt egy 48 éves nőnél két héttel ezelőtt szombaton, másnapra azonban olyan rosszul lettek, hogy kórházba kellett menniük.

Az idős baráti társaság tagjai azonban hiába fordultak orvoshoz, hármuk életét nem sikerült megmenteni. Heather Wilkinson (66) és nővére, Gail Patterson (70), valamint sógora Don a múlt héten elhunyt. A baráti kör negyedik tagja, a helyi közösség lelkipásztora, Ian Wilkinson jelenleg is az életéért küzd, míg egy ötödik ismerősük szintén a kórházban van. Az ebédelő társaság többi tagját már hazaengedték.

Az ausztrál rendőrség jelenleg is vizsgálja az esetet – írja a 9news. Az ABC News értesülései szerint a szakértők a tünetek alapján gyilkos galóca okozta mérgezésre gyanakodnak, azonban még várják a vizsgálatok eredményét.

A gombamérgezés nem játék, ezért ha az erdőben szedjük a gombát, mindenképp vizsgáltassuk be egy szakértővel, és csakis utána készítsünk belőle ételt!

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek