Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lehet, hogy rosszul mosod a gyümölcsöket! Ezzel a trükkel minden koszt leszedsz majd róluk! - Videó

Mosni vagy nem mosni? Ez itt a kérdés! Az embereket ugyanúgy megosztja a gyümölcsmosás kérdése, mint az, hogy meg kell-e mosni a nyers húst főzés előtt. Ha te szereted mindig szuper tisztán fogyasztani a dolgokat, akkor mutatunk egy remek trükköt!

A gyümölcsmosás és zöldségtisztítás régen nem volt annyira központi kérdés, mint manapság. Amíg az emberek többsége a piacon, őstermelőtől vásárolta a terményeket, vagy otthon, a saját kertjében termesztette azokat, szinte biztos lehetett abban, hogy semmi egészségre káros vegyszer nem került a zöldségekre, gyümölcsökre.

Ma a különféle permetszerek nemcsak rátapadhatnak a gyümölcsök és zöldségek héjára, de be is juthatnak a héjba, így van, aki az uborkától az almáig mindent pucolva fogyaszt, esetleg a bio, de sajnos drágább változatot vásárolja. A boltokban kapható zöldségeken és gyümölcsökön azonban nemcsak nem kívánatos vegyszermaradékok lehetnek, hanem megtapadhatnak rajta koszok, baktériumok és apró élősködők, atkák is.

Így mosd a gyümölcsöket, hogy szuper tiszták legyenek!

Ha teljesen biztos szeretnél lenni abban, hogy minden kórokozót eltávolítasz a gyümölcsökről és zöldségekről, akkor ne csak folyó víz alatt mosd meg, hanem áztasd ecetes, szódabikarbónás keverékbe! Hogy miért? A videóban eláruljuk! Látványos lesz a végeredmény.

Annak érdekében, hogy a zöldségek és gyümölcsök a lehető legtovább elálljanak, mindig csak fogyasztás előtt mosd meg azokat, és csak annyit, amennyit megeszel.

Borítókép: Mindmegette

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek