Gombás-baconös rizottó mentesen

MME MME
40 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük 1 dkg vajon.
  2. Ezután hozzáadjuk a bacont, és 1-2 percig sütjük.A serpenyőbe rakjuk a vékonyra vágott csiperkét is, és további 3-4 percigsütjük.
  3. Hozzáadjuk a rizst, majd pár percig pirítani kezdjük. A folyadékot fokozatosan adagoljuk a rizshez. Először hozzáadunk 3 merőkanál meleg vizet vagy alaplevet. Ezután lefedjük és közepes hőmérsékleten főzzük.
  4. Amikor a rizottó kezdi elfőni a levét, adunk hozzá még folyadékot.
  5. Miután a rizs megfőtt, kb. 15 perc, lehúzzuk a főzőlapról, még melegen belekeverjük a maradék vajat, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

NÉZD MEG videón, hogyan készül a szalonnás-gombás rizottó

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss