Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombafelfújt őzgerincben sütve

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 evőkanál olaj vagy olívaolaj
  • 30-40 dkg gomba (vargánya és galambica erdei gombát használtam)
  • 1-2 db paprika felszeletelve (10-15 dkg sült paprikát használtam)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 db zsemle
  • 3 db tojás
  • 2 dkg vaj
  • 2,5 dl tej
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • Továbbá:
  • vaj az őzgerincforma kikenéséhez
  • zsemlemorzsa a forma hintéshez

Elkészítés

Elkészítés: A felaprított zsemléket tejbe áztattam.

Olajon a felaprított vöröshagymát megdinszteltem, rátettem a felszeletelt gombát, sóztam, borsoztam, 10-15 dkg sült paprikát is hozzátettem, és készre sütöttem.

A kinyomkodott zsemlékhez adtam a tojások sárgáját, a gombát, sót, borsot és a felaprított petrezselyemzöldet, jól összekevertem. Végül óvatosan beleforgattam a kemény habbá vert tojásfehérjéket.

Egy őzgerincformát kikentem vajjal, morzsával megszórtam. A masszát belesimítottam, és 180 °C fokon kb. 35-40 perc alatt, tűpróbáig készre sütöttem.

Ezek is érdekelhetnek