hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtszószos gnocchi

75 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hideg vízben feltett burgonyát puhára főzzük, majd leszűrjük. Rövid hűtés után meghámozzuk, krumplinyomón áttörjük, és enyhén lisztezett felületen szétterítjük. Rászitáljuk a lisztet, a közepébe ütjük a tojást, hozzáadunk 1 csipet sót, és erőteljes mozdulatokkal lágy tésztává gyúrjuk.
  2. A tésztából vékony hengereket sodrunk, amelyeket kis darabokra vágunk. Ezeket villával egyenként bordás nudlikká formázzuk - de ez a lépés ki is mardhat.
  3. A gnocchit nagy fazék lobogó vízbe dobjuk. A felszínre úszó darabokat szűrőkanállal kiemeljük, és melegen tartjuk.
  4. A szószhoz a sajtot kis darabokra vágjuk vagy durvára reszeljük, és a tejszínbe szórjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, majd addig főzzük, amíg a sajt teljesen elolvad. Végül a gnocchit összeforgatjuk a sajtszósszal. Tetszés szerint bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.

    Ajánljuk még:

    A 9 LEGJOBB GNOCCHI, AMINEK EGY OLASZ IS ELKÉRNÉ A RECEPTJÉT >>> 

    GNOCCHI HÁZILAG: 10 TIPP, HOGY JOBB LEGYEN, MINT AZ OLASZOKÉ! >>>

PARADICSOMOS GNOCCHI OLASZOSAN >>> 

A tésztákhoz, zöldségekhez illő sűrű szószokhoz zsíros sajtot használj! A tejszínben könnyebben krémes állagúra olvad.

Ezek is érdekelhetnek