Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos gnocchi sütőben sütve

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, majd egészben a lábasban felhevített olívaolajra tesszük, és körbeforgatva pirítjuk 2-3 percig.
  2. A tüzet mérsékeljük, és a passzírozott paradicsomot a lábasba öntjük. Hozzáadunk 5 db bazsalikomlevelet, megsózzuk, megborsozzuk, és beforraljuk 15-20 perc alatt.
  3. Közben a gnocchit a szokásos módon kifőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. 10 dkg mozzarellát apróra darabolunk vagy durvára reszelünk.
  4. A hagyma kiemelése után a mozzarellát a paradicsomszószhoz adjuk, és 1-2 percig forraljuk, amíg a sajt kissé megolvad.
  5. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A szószt a finomra vágott maradék bazsalikommal ízesítjük, majd beleforgatjuk a gnocchit és belekeverünk 2 ek reszelt parmezánt. Ezután áttesszük egy tűzálló tálba vagy 4 kisebb felfújtformába, és megszórjuk a maradék parmezánnal, valamint mozzarellával. Végül az előmelegített sütőben ráolvasztjuk a sajtokat kb. 10 perc alatt.

GNOCCHI HÁZILAG: 10 TIPP, HOGY JOBB LEGYEN, MINT AZ OLASZOKÉ! >>> 

EREDETI LASAGNE ÉS FOCACCIA: 15 VISSZAUTASÍTHATATLAN OLASZ FINOMSÁG >>> 

GNOCCHI ALAPRECEPT >>> 

Aki szereti, tehet hozzá olívabogyót is.

Ezek is érdekelhetnek