Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Balaton vonaton!

Utazz kényelmesen, dugók nélkül a Balatonra!

Északi part

Budapestről Tapolcáig naponta kétóránként közlekedik a Kék Hullám sebesvonat. Balatonfüredig csak Kelenföldön, Székesfehérváron és Balatonalmádiban áll meg, Balatonfüred és Tapolca között pedig minden állomáson és megállóhelyen. A vonatokhoz légkondicionált InterCity- és 16 darab kerékpár szállítására alkalmas kocsit is kapcsolnak. A menetidő Kelenföldről Balatonfüredre 1 óra 52 perc.

A Budapestről Tapolcáig közlekedő Tekergő gyorsvonatok csak a nagyobb forgalmú állomásokon és megállóhelyeken állnak meg. A vonat nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsit is továbbít, amelyben 16-47 kerékpár elhelyezésére van lehetőség. A vonat idén is gyorsvonati pótjegy váltása nélkül vehető igénybe, a legkedvezőbb árú eljutást biztosítva a Balaton északi partjára.

Budapest és Balatonfüred között Katica sebesvonatok közlekednek, amelyek a hét minden napján kétóránként indulnak. A Katicákon 4-12 kerékpár szállítható.

A Balaton déli partja

A Balaton expresszvonatok Budapest-Déli és Keszthely, a Tópart expresszvonatok Budapest-Déli és Nagykanizsa között két-kétóránként közlekednek, a tó partján Balatonszentgyörgyig a nagyobb forgalmú településekre óránkénti eljutást biztosítva. Csak a jelentősebb forgalmú állomásokon és megállóhelyeken állnak meg. A menetidő Kelenföld és Siófok között mindössze 73 perc. Az expressz vonatokban InterCity kocsi is közlekedik, 16 bicikli szállítható.

Budapestről a Balatonra kétóránként eljuthatunk a változó végállomású (Fonyód, Balatonszentgyörgy, Nagykanizsa) Déli→Parti sebesvonatokkal is, melyek a magyar tenger partján az útvonalában érintett valamennyi állomáson és megállóhelyen megállnak, ezáltal a déli part valamennyi üdülőhelye könnyen elérhetővé válik. A vonatok nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsival közlekednek, melyben 28 kerékpár helyezhető el.

A hétvégén közlekedő Siófoki FLIRT vonatok gyorsabb és kényelmesebb eljutást biztosítanak a Balatonhoz utazóknak. A vonatokból egy pár Budapestről Fonyódig, két pár Budapestről Balatonszentgyörgyig közlekedik, Balatonszárszóig csak Kelenföldön, Balatonaligán, Szabadifürdőn és Siófokon, Balatonszárszótól minden állomáson és megállóhelyen megállnak. A vonat kapcsolt része Siófoktól Balatonszemesig közlekedik, és minden állomáson megáll. A Kelenföld–Szabadifürdő szakaszon a menetidő mindössze 1 óra 6 perc.

Vasúti kedvezmények a Balatonra

Vonatjegyet az internetről – akár 20 % kedvezménnyel!

Minden online váltott, és otthon nyomtatott vagy elektronikus formában bemutatott vonatjegy 10%-kal kevesebbe kerül, de a menetrendi keresőben @ jellel jelölt belföldi vonatokkal 20%-kal olcsóbban utazhatunk, 100 km feletti utazásra váltott e-vonatjeggyel (online váltott, otthon nyomtatott vagy mobileszközön bemutatott).

Balaton-bérlet

Budapestről a Balatonra korlátlan számú utazást biztosít a 30, 60, illetve 90 napra váltható Balaton-bérlet.

Részletek és árak ITT >>>

Vakáció bérlet diákoknak

Az érvényes diákigazolvánnyal rendelkezők számára megvásárolható 15, 30, 60 vagy 90 napos kedvezményes bérlet korlátlan utazást biztosít másodosztályon a MÁV-START mellett a GYSEV teljes belföldi hálózatán is.

Részletek és árak ITT >>> 

33 %-os kedvezmény a dolgozói bérlet mellé

Szeptember 30-ig 33 százalékos kedvezménnyel utazhat a MÁV-START és a GYSEV belföldi hálózatán, aki utazása megkezdésekor érvényes dolgozói vasúti bérlettel rendelkezik.

Részletek és árak ITT >>> 

A BÉRLETEKRŐL ÉS A MENETRENDRŐL TOVÁBBI INFORMÁCIÓKAT ITT TALÁLSZ >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss