Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés csokis rolád - paleósan!

60 perc
bonyolult
megfizethető
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A piskótát a szokásos módon elkészítjük. Tojásfehérjéket a citromlével, sóval és az édesítőkkel kemény habbá verjük. A liszteket és a szódabikarbónát egy tálban jól elkeverjük. A tojássárgáját és a zsírt a fehérjehabhoz adva egy kézi habverővel összekeverjük, majd a lisztkeveréket is belekeverjük.
  2. Egy lapos tepsibe, amit előzőleg sütőpapírral kibéleltünk, egyenletesen elkenjük. 180 fokos sütőben 5 percig sütjük, majd visszavesszük a hőmérsékletet 150 fokra, és arany barnára sütjük. Amikor készen van, papírostul kiemeljük a piskótát egy konyharuhára és pár perc elteltével felcsavarjuk.
  3. Amíg a piskóta sül, fel lehet tenni a csoki kencét főzni. A kókusztejet az édesítővel és a zsiradékkal ép hogy felforraljuk, majd levesszük a tűzről és hozzákeverjük a kakaóport.
  4. A gesztenyemasszát, miután kiolvadt, egy keverőtálba tesszük és a kissé megolvasztott zsiradékkal és az édesítővel habosra keverjük.
  5. Miután a piskóta kihűlt, a csoki kencével meglocsoljuk, és egy evőkanál, vagy spatula segítségével elkenjük, hogy minden hová jusson. Ez után jöhet a gesztenye krém, amit szintén elkenünk a piskótán egyenletesen, de maradjon 2 bő evőkanálnyi a rolád külsejére is.
  6. Szépen feltekerjük a roládot és felöltöztetjük a maradék krémmel. Villával megcsíkozzuk a tetejét és minimum 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Szeletelve tálaljuk.

    A desszerthez szükséges paleolit hozzávalókat megveheted az Ehetemmm... pékségben vagy webshopban >>> 

Akinek a rolád nem megy, készíthet belőle szögletes tortát. Ilyenkor a piskótát három egyenlő részre vágjuk és a roládhoz hasonlóan megtöltjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss