A diókrémhez a tejet a porcukorral fölforraljuk. A diót beleszórjuk, elkeverjük, a tűzről levéve a mazsolát belekeverjük. A citrom reszelt héjával és a rummal ízesítjük, hűlni hagyjuk.
Egy 20x30 centis magas peremű tűzálló tálat kivajazunk, és palacsintával kibéleljük az alját. A többi palacsintát a diókrémmel megkenjük, föltekerjük. A végeiket levágjuk, vékony csíkokra metéljük. Az így megkurtított palacsintákat 3-3 részre vágjuk, és szorosan egymás mellé a palacsintával bélelt tálba állítgatjuk.
Vaníliamártást főzünk, amiben majd a rakottas sül. 1 dl tejet a tojások sárgájával, a pudingporral és a cukorral simára keverünk. A többi, forrásban lévő tejhez öntjük, szüntelenül keverve sűrűre főzzük, majd felét egyenletesen a rakottasra simítjuk. Ekkor a végeikből vágott metélt egyenletesen a tetejére szórjuk, kicsit a mártásba is nyomkodjuk, majd a többi mártást rálocsoljuk. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, pontosabban addig, míg a krém egy részét a palacsinta magába szívja, a többi pedig megszilárdul rajta.
Közben a tojásfehérjéből kemény habot verünk, a vége felé több részletben hozzáadjuk a cukrot is. Habkártyával egyenletesen a rakottasra simítjuk és vékony rétegben megszórjuk porcukorral. Visszatoljuk a sütőbe, aminek közben 40 fokkal visszavettük a hőmérsékletét. Nagyjából 20 percig így sütjük, majd a sütőt elzárjuk, ajtaját kinyitjuk és 15 percig így szárítjuk még a habot a palacsintán.
Közben a borból a tejszínnel és a pudingporból a cukorral ízesítve közepesen sűrű mártást főzünk. Tálaláskor a még meleg rakottast nagyobb kockákra vágjuk, tányérra rakjuk, a muskotályos mártással körbeöntjük. Díszítésképpen pirított mandulapehellyel és rumban fölpuhított mazsolával szórjuk meg.