Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyfesztivál és hamburger nap: a legjobb júniusi gasztroprogramok

A nyári időszakban az egy-két napos miniszünidők tervezésekor érdemes körülnézni, hogy merre milyen piknikekkel, kóstolókkal, főzőversenyekkel várják a vendégeiket a különféle fesztiválok. A június igen gazdagra sikeredett, sörfesztiválok, boros programok és ínyencségeket felvonultató események is várnak ránk.
Budavári Sörfesztivál, Budapest >>> 

2016. június 02-05.

Június első hétvégéjén sok száz hordó sörrel, koncertekkel, utcazenészekkel, különféle programok várják a sörök kedvelőit a vár Oroszlános- és Hunyadi udvarában. A ritka sörkülönlegességek mellett a legnagyobb magyar sörgyárak klasszikusai és import sörkülönlegességek is kaphatók lesznek a fesztiválon. A vendégek az ismert külföldi márkák és minőségi kézműves sörök standjainál több száz sörfajtából válogathatnak a hétvége alatt. A kínálatban népszerű lágereket, alsó és felső erjesztésű sörkülönlegességeket és igazi belga kedvenceket is találhatnak.

Tokaji Borfesztivál, Tokaj >>> 

2016. június 03-05.

A szezonnyitó rendezvényen a bor- és a gasztronómia és az egyedülálló tokaji miliő kap főszerepet. Az idei rendezvényen több lehetőség nyílik személyes találkozásokra a borászokkal és több olyan programelemmel találkozhatnak a résztvevők, amely a honi borkultúra továbbfejlesztését célozza.

Etyeki Piknik, Etyek >>> 

2016. június 04-05.

Évente négy alkalommal, családiasabb hangulatban találkozhatunk az Újhegyen és a Szépvölgyben hazánk, és ezen belül Etyek gasztronómiai kincseivel. Az adott évszak jellegzetességeit kiemelve megtekinthetik a látogatók a legkiválóbb magyar borászok és gasztronómiai, valamint kézműves kiállítók remekeit.

Debreceni Pulykanapok, Debrecen >>> 

2016. június 04-05.

A kulináris élvezetek mellett könnyű- és komolyzenei koncertek, cigányzene, utcaszínház, bábszínház, gyermekprogramok, kirakodó vásár, népművészeti és kézműves vásár is várja a látogatókat. A rendezvényen a profik mellett fakanalat ragadhatnak az amatőr főzőmesterek is, minden évben csapatok tucatjai árasztják el Debrecen főterét. A szakmai zsűri mellett a közönség sem marad le a kóstolásról, kóstolójegyekkel mindenki megkóstolhatja a versenyzők által készített finomságokat.

Nyitott hétvége a Kövedi Pincesoron, Tarcal >>> 

2016. június 04-05.

Tokaj-hegyalja egyik kedves településén, Tarcalon található a kövesdi pincesor, melynek csendességét két borászcsalád vidámsággal és turista-csalogató programokkal váltja fel. Mivel a borászatuk valójában az otthonuk is, úgy döntöttek, tágasra nyitják az ajtót, kézműves piacocskát és családi programokat szerveznek a borkedvelő kirándulóknak. Vidéki hangulat, kutyás-gyerekes programok, dűlőtúra és borkóstolók várják az ide érkezőket.

Gere Jazz Fesztivál, Villány >>> 

2016. június 10-11.

Az eseményen illatok, ízek, zamatok keverednek pezsdítő dallamokkal és varázslatos látvánnyal. A vendégek képzeletben egy Villány mediterrán levegőjénél is forróbb világba repülhetnek a látogatók azokon a partikon, amelyeknek ezúttal is Gere Attila Pincészetének kertje biztosít helyszínt.

Keceli Meggyfesztivál, Kecel >>> 

2016. június 10-11.

A látogatók számos meggyes terméket kóstolhatnak, amely meggyből készül: meggysört, meggybort, meggypálinkát és friss meggyből sem lesz hiány. Koncertekkel, biciklitúrával, meggymagköpő és csettegő versennyel várják az érdeklődőket. 

Főzdefeszt, Budapest >>> 

2016. június 10-12.

A Főzdefesztet ezúttal a Városligeti Napozóréten rendezik meg, ami még az eddigieknél is több lehetőséget nyújt a piknikezésre sörrel és street-fooddal. A több százféle magyar és külföldi újhullámos sör mellé több tucatnyi street food árus és food truck kínál majd harapnivalót. A megszokott üvegpoharas rendszer továbbra is marad, viszont nagy és feltűnő változás lesz, hogy két év után idén a szervezők elhagyják a fesztiválkártya használatát, és ismét készpénzzel lehet fizetni mindenért.

Debrecziner Gourmet, Debrecen >>> 

2016. június 11-12.

A rendezvény célja, hogy a minőségi gasztronómia jegyében minél többen megismerjék, megszeressék a hungarikummá nyilvánított debreceni páros kolbászt. A kétnapos fesztiválon a legismertebb magyar séfek, éttermek készülnek kreatív ételekkel, izgalmas ízekkel, mert a híres debreceni páros kolbász nem csak kenyérrel és mustárral jó.

Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé, Békéscsaba >>> 

2016. június 15-18.

A fesztivál több csemegével, különlegességgel is szolgál. Mintegy százfajta sör lesz csapon, amit a hagyományokhoz híven a 1 literes korsókból fogyaszthatnak el a folyékony kenyér szerelmesei. Természetesen a sörhöz kiválóan illő csülökről sem feledkeznek meg a szervezők. A szombati napon a hagyományokhoz híven csülökpörkölt főzőversenyt rendeznek, ahol a baráti társaságoké a főszerep, hisz megmutathatják, ki hogy bánik a fakanállal.

Veszprémi Sörfesztivál, Veszprém >>> 

2016. június 16-19.

A hagyományos Historia Vörös, Meggy, Búza és Pils sörök mellett olyan különlegességeket is megkóstolhatnak a fesztivál vendégei, mint a fügés, a homoktövises, a kávés vagy a narancsos sörök. A gasztronómiai élmények mellett a szervezők természetesen színes programokkal is készülnek. Gondolva a legkisebbekre is, a gyerekeket ingyenes népi játékok, légvár és póni lovaglás, valamint gyermekkoncertek várják.

Balatoni Hal- és Borünnep, Balatonfüred >>> 

2016. június 23-26.

A fesztivál ideje alatt az érdeklődőket borbemutató, borvásár várja a balatonfüredi Tagore sétányon felállított borpavilonoknál, ahol sok pincészet kap bemutatkozási lehetőséget. A gasztronómia mellett a könnyű és komolyzenei koncertek, irodalmi előadások, gyerekprogramok várják az érdeklődőket.

Hamburger Days, Budapest >>> 

2016. június 23-26.

A rendezvény fő célja az éttermek és az ételek bemutatása, megismertetése és minél több burger kóstolása. Természetesen az ételek mellé jóféle kézműves söröket és pálinkákat, egész napos zenei programot kínálnak, így a késő estig tartó szórakozás garantált.  A rendezvény ingyen látogatható Budapest központjában, a Millenáris Parkban. 

Olaszrizling Éjszakája, Csopak >>> 

2016. június 25.

A hagyományokhoz híven minden évben megrendezik Csopakon az Olaszrizling Éjszakáját. Az elnevezés mutatja, hogy a rendezvényen a csopaki bor, a csopaki Olaszrizling kerül a középpontba. A Csopaki Strandon meggyújtott máglya fénye teszi titokzatossá az estét, melyet különböző programok színesítenek. Tűzokádó sárkány, sárkányverő felvonulás, koncert, varázslatok a szerelemért és bőségért, ének és körtánc a tűz körül, örömzenélés és tűzugrás is várja az érdeklődőket.

Tihanyi Levendula Fesztivál, Tihany >>> 

2016. június 25-26.

A levendula fontos és kiemelt szerepet játszott Tihany történetében, ahol a mai napig jeles hagyományai vannak a levendulatermesztésének és feldolgozásának. Ezek a hagyományok elevenednek fel minden évben a Levendula Fesztiválon. A fesztivál fénypontja a levendula-aratás, amely során bárki kipróbálhatja ezt a munkát is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss