Mindmegette.hu
Recept
MME
Cikk
Mindmegette
Újabb vármegyében igazolták a hazai szárnyasokat tizedelő madárinfluenzát. Ezúttal, egy közel negyvenezer pulykát számláló állományt kellett felszámolni a fertőző betegség miatt.
Somogyi Bea
Néha a legegyszerűbb ételek a legfinomabbak. Nem kell sok hozzávaló ahhoz, hogy mennyei és laktató fogás kerüljön az asztalra. Ráadásul nemcsak a filékből vagy a csirkemellből lehet zseniálisat alkotni!
Karácsonykor - a desszertkavalkád mellett - a legtöbben halászlét vagy töltött káposztát készítenek, de szintén népszerű ilyenkor a pulyka, a Wellington-bélszín, a pisztráng, a különféle töltött húsok és raguk is. Össze is gyűjtöttük gyorsan a mi kedvenc ünnepi receptjeinket, hátha valaki kedvet kap az egyikhez.
SÁNDOR ADRIENN
Videó
Az elmúlt évek folyamán a pulyka a magyar háztartások jelentős részében az ünnepek sztárjává vált. Ami nem is csoda, hiszen könnyen elkészíthető, egészséges, sokféleképp ízesíthető, bármivel tölthető és nagyon kiadós.
A pulykahús kitűnő alapanyag! Mind tudjuk, hogy finom, zsírszegény, ráadásul változatos formában könnyen és gyorsan elkészíthető. De azt is tudtad róla, hogy hipoallergén, vagy hogy javítja a hangulatot? Íme 4 érdekesség, amit nem tudtál a pulykahúsról.
Nem tudod, mit kezdj a maradékkal? Megmaradt a bejgli, pulyka, esetleg a töltött tojás? Ne dobd ki, használd fel újra! 10 receptet mutatunk, amit az ünnepi főétel, előétel, köret vagy desszert maradékából varázsolhatsz újra!
Déri Szilvia
Vannak azok a tervek, amiket hosszú évekig halogatsz annak ellenére, hogy nagyon izgatnak. Nekem ilyen volt a tradicionális amerikai stílusú pulykavacsora, amibe már jó ideje bele akartam fogni. Rengeteget olvastam róla, és annyiszor láttam a filmekben. Mindig megbeszéltük a csajokkal, hogy jó-jó, belevágunk, aztán évről-évre halasztgattuk, mert tudtuk, hogy rengeteg meló van vele. Azzal is tisztában voltunk, hogy ennyi munkát csak akkor érdemes egy vacsorába beletenni, ha minimum 20 főt összerántunk. Egyik éven viszont vettünk egy mély levegőt, és nekikezdtünk, a vacsora pedig minden várakozást felülmúlt.
Ha idén a kialakult helyzet miatt nem jutunk el külföldre, akkor sem kell nélkülöznünk más országok tradicionális ízeit, elkészíthetjük őket mi is otthon. A pulykahús a nemzetek eledele, és rendkívül kedvelt a tengerentúlon. Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya ezúttal az amerikai kontinens népszerű fogásait mutatja be.
Madárinfluenza vírus jelenlétét mutatta ki a Nébih egy Komárom-Esztergom megyei nagy létszámú pulykát tartó gazdaságban.
Vagy szeretjük, vagy nem, a csilis ételeknél nincs középút. Sokan annyira imádják a csípőset, hogy nem tudják elképzelni anélkül az étel, csilit szórnak a levesbe, a pörköltre, sült húsra. Ha igazán szereted a csípőset, akkor íme 11 kihagyhatatlan recept.
Gallicoop
Ahány ház, annyiféle brassói, így szinte lehetetlen megmondani, melyik a klasszikus, hagyományos recept. Összegyűjtöttük hát a kedvenceinket, melyeket ti, olvasók küldtetek. Lássuk, hogyan készül az ország különböző pontjain a brassói aprópecsenye.
Ha te sem tudsz ellenállni egy lágy, tejszínes ragunak, akkor a következő 9 recept biztosan a kedvenced lesz! Készítheted őket csirkéből, pulykából vagy sertésből, köretként fogyaszthatsz hozzá tésztát, rizst vagy salátát, a végeredmény garantáltan ínycsiklandó lesz! Te melyiket készíted el elsőként?
Szponzorált tartalom
A magyar szakemberek 2010-ben kezdeményezték, hogy nemzetközi szinten május 10-én ünnepeljük a Baromfi Világnapot. Hazánkban előszőr 2013-ban tartották meg ezt a napot, így idén ötödik alkalommal ünnepelhetnek május 10-én határainkon belül a szakmabeliek. A Földművelésügyi Minisztérium, az AMC és a BTT baromfikampánya a jeles nap alkalmából április 25. és május 13. között az egészséges baromfihúsok fogyasztásának előnyeiről és a sokak által „tökéletes táplálék”-ként emlegetett tojásról szól.
Ha szereted a gyümölcsöt és a húst együtt, próbáld ki ezt a barackos-tejszínes-sajtos pulykamellet. Amíg megsül a sütőben, készíthetsz hozzá jázminrizst vagy salátát. Isteni vacsora lesz, ráadásul laktózmentes is.
Felmenőink egykor egy héten át ünnepi menüvel készültek a karácsonyra: halat, malacot és sok-sok mákot ettek. Hogy miért? Utánajártunk!