A zsemlét beáztatjuk hideg vízbe. Az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, majd megfonnyasztjuk a 2 ek felforrósított olajon. Összedolgozzuk a darált pulykahúst , a kinyomkodott zsemlét és a fonnyasztott hagymát. Sóval és borssal ízesítjük.
Nedves kézzel apró gombócokat formázunk belőle, meghempergetjük őket a zsemlemorzsában, majd aranyszínűre sütjük a maradék felforrósított olajon.
A tejet és a tejszínt megmelegítjük, belemorzsoljuk a sajtot, ízesítjük egy kevés sóval és borssal, elkeverjük, és hagyjuk, hogy a sajt kissé megolvadjon.
A tésztát kifőzzük a csomagoláson olvasható útmutatás szerint forrásban lévő sós vízben. Egy kevés főzőlét félreteszünk, a tésztát leszűrjük, lecsepegtetjük. Összeforgatjuk a tésztát a mártással és a félretett főzőlével. Végül elrendezzük rajta a húsgombócokat, és a durvára vágott petrezselyemmel tálaljuk.