A pulykát hideg víz alatt leöblítjük, papírtörlővel szárazra töröljük, és a bőrét a lehető legtöbb helyen meglazítjuk. Ezután vékonyan átkenjük fűszervajjal a bőre alatt és a bőrén, hogy jobban tapadjon hozzá a fűszer.
Összekeverjük az áttört fokhagymát, a római köményt, a felaprított oregábót, a sót és a borsot, majd belekeverjünk egy kis narancslevet, citromlevet és az olívaolajat.
A pulykát tepsire helyezzük, ráöntjük a pácot, és beledörzsöljük a pulykába (a hajlatokat és a belsejét se hagyjuk ki). Fóliával lefedjük, és egy éjszakán át pihentetjük a hűtőben.
Másnap leöntjük a pulykáról a maradék pácot, megtisztítjuk a tepsit, rátesszük a pulykát úgy, hogy a szárnyát betoljuk a madár teste alá. Megkenjük egy kevés páccal, megsózzuk, megborsozzuk, és megtöltjük a meghámozott és felnegyedelt naranccsal, citrommal és vöröshagymával.
230 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd mérsékeljük a hőmérsékletet 160 fokra. A mellére ráfektetjük a baconszeleteket, és meglocsoljuk a páccal (az a jó, ha köré is folyik belőle). 160–180 perc alatt készre sütjük, közben 30 percenként meglocsoljuk a mellé folyt pecsenyelével (amikor kezd veszélyesen barnulni, lefedjük alufóliával). Tálalás előtt 30 percig pihentetjük, ízlés szerinti körettel tálaljuk.