Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fasírt krumplipürével

45 perc
egyszerű
megfizethető
3 adag
Hozzávalók
  • A fasírthoz:
  • 40 dkg darált hús (én sertést és marhát használok fele-fele arányban)
  • 2 db zsemle
  • 1 fej vöröshagyma (kis)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • tej (a zsemlék áztatásához)
  • zsemlemorzsa (az állag korrigálásához+hempergetéshez)
  • bors
  • pirospaprika
  • olaj
  • A körethez:
  • 1 kg krumpli
  • 2 kis doboz tejföl
  • vegeta

Elkészítés

  1. Az összetépett zsemledarabokat egy tálba tesszük, és annyi tejet öntünk rá, hogy épp ellepje.
  2. Eközben összevágjuk a vöröshagymát, a darált húst egy nagyobb tálba tesszük és beletesszük a hagymát, majd ráreszelünk egy gerezd fokhagymát, megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és összekeverjük.
  3. Ezután hozzáadjuk a tejbe áztatott, kissé kinykodott zsemlét, beletesszük az egész tojást, majd alaposan átgyúrjuk, és fél órára pihenni hagyjuk.
  4. A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, és bő, sós vízben feltesszük főni. Ha megfőtt, krumplinyomóval áttörjük, hozáadjuk a 2 doboz tejfölt, alaposan elkeverjük, majd sóval, esetég vegetával ízesítjük.
  5. A fasírtmasszát átgyúrjuk, evőkanálnyi masszából golyókat formálunk, ezeket zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük. Ebből az adagból 28 fasírtgolyó lesz.

    FASÍRTVARIÁCIÓK: 5 TIPP, HOGY FELTURBÓZD A HAGYOMÁNYOS HÚSPOGÁCSÁT >>> 

Megjegyzés

Kezdő háziasszonyként és gyakorló egyetemistaként ez a recept már többször is nagyon bevált. - m.s.hanna

Ezek is érdekelhetnek

Friss