hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas csiga csurgatott vaníliával és pisztáciával

55 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Langyos vízbe tesszük az élesztőt és felfuttatjuk.
  2. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat, majd a felfutott élesztőt és kidagasztjuk. Hagyjuk 2 órát kelni.
  3. A fahéjat összekeverjük a kristálycukorral. A megkelt tésztát kinyújtjuk, majd megkenjük az olvasztott margarinnal és rászórjuk a cukros fahéjat.
  4. Feltekerjük és 3-4 cm-es darabokra felvágjuk. Egy sütőpapíros tepsibe tesszük és lekenjük tojással.
  5. Előmelegített, légkeveréses sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt barnára sütjük.
  6. A mascarponét, a vanília aromát, a porcukrot és a habtejszínt egy tálba tesszük és kikeverjük. Rácsurgatjuk a tetejére, majd megszórjuk tört és egész pisztáciával. 

Megjegyzés

Díszíteni bármivel lehet, amihez éppen kedvünk van. - Hofferné Vörös Bernadett

Ezek is érdekelhetnek