Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-narancsos tarte mandulaszeletekkel

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tésztát a csomagoláson előírtaknak megfelelően kivettem a frizsiderből, majd kissé kinyújtottam. A sütőt 175 fokra előmelegítettem. A piteforma alját sütőpapírral béleltem. Erre helyeztem a leveles tésztát. Óvatosan belenyomkodtam, villával megszurkáltam, majd egy újabb sütőpapírral borítottam. Erre szórtam a sütési nehezéket (ez lehet bármilyen száraz hüvelyes, de akár rizs is). 15 percre betettem a sütőbe. Ez az úgynevezett vaksütés azért fontos, hogy egyrészt a tésztát ne áztassa el majd a töltelék, másrészt hogy egyenletesen lapos maradjon a tészta.

A töltelékhez a tejszínt és a tejet az egész tojásokat, a vanília kikapart magjait a cukorral és a narancslikőrrel keverőtálba adagoltam. Kézi habverővel alaposan elkevertem.

Az epreket vékonyan felszeleteltem. A narancsot meghámoztam, vékonyan felkarikáztam, majd mindet félbevágtam.

Az elősütött tésztáról a sütőpapír segítségével leemeltem a sütési nehezéket. Beleöntöttem a vaníliás-tejszínes keveréket, és további 20-22 percre visszatettem a sütőbe. Akkor van kész, ha a töltelék már nem folyik, de kissé még rezeg. Túlsütni nem szabad, mert akkor nem lesz krémes a töltelék!

A kész tarte-ot kivettem a sütőből, és elrendeztem rajta a gyümölcsöket. A zselatint a vízzel elkevertem, egy kenőecset segítségével megkentem a gyümölcsök tetejét. Aki nem szereti, elhagyhatja, de a hűtés ideje alatt a gyümölcsök ebben az esetben sokat vesztenek a színükből, kissé összeesnek.

A második sütés ideje alatt néhány perc alatt, zsiradék nélküli serpenyőben megpirított mandulaszeletekkel megszórtam a kész tarte tetejét. Szobahőmérsékleten hagytam tökéletesen kihűlni, majd tálalásig hűtőszekrényben tartottam.

Ezek is érdekelhetnek

Friss