Elkészítés: A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat (nem melegen), a tejet, tovább keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.
Egy nagyméretű gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük, elsimítjuk, és 180 fokon világosra sütjük.
A megsült vajas piskótáról a papírt lehúzzuk, majd porcukorral meghintett tálcára tesszük, hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet. A zselatint a vízben feloldjuk. A tejszínt keményre verjük. A túrót a cukorral és a citromlével habosra keverjük.
Ezután a túrókrémhez öntjük a feloldott zselatint, majd apránként a tejszínhabot. Jó keményre verjük. Betesszük a hűtőbe.
A kihűlt tésztánkat hosszában kettévágjuk. Az alsó lapot lekenjük olvasztott csokoládéval, majd kirakjuk felezett eperrel. A túrókrémet ráöntjük, egyenletesen elsimítjuk. Körben egy keretet készítünk alufóliából a tészta köré. A másik lap alsó felét lekenjük lekvárral és a krémet befedjük. Kezünkkel a fóliát a sütihez nyomkodjuk, hogy egyenletes legyen körben a tésztánk.
Hűtőbe tesszük dermedni. Ebből az adagból 20 nagy szelet lett.