Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Életünk végéig jól élhetnénk ennek a whiskynek az árából

default user icon
MME
Bármennyire is hihetetlen, de létezik egy olyan elvakult whiskygyűjtő a világon, aki képes volt közel egymilliárd forintot fizetni egy 30 éves darabért. A The Craft Irish Whiskey Co. The Emerald Isle szettje valóban ritkaságszámba megy, árcédulájával pedig a világ legdrágábbja lett kategóriájában.

Erősen indította az évet a whiskypiac, hiszen már januárban gazdára talált a The Craft Irish Whiskey Co. The Emerald Isle szettje 2,8 millió dolláros áron, ami forintosítva megközelítőleg 985 millió forintra rúg. Mike Daley whiskygyűjtő ezzel a vásárlással 100 ezer dollárral fizetett többet, mint amennyibe az előző rekorder whisky került, ennek fényében pedig egyáltalán nem lehetetlen, hogy idén akár az egymilliárdos vételár is megdőlhet.

Erről a whiskyről egyébként azt kell tudni, hogy bourbon és sherry hordókban érlelték, háromszoros desztilláláson esett át, a 30 éves ír single malt whiskyt értékét pedig tovább növeli, hogy egy diófából kézzel faragott tokba helyezték el, amelyben nem mellesleg egy Faberge-tojás smaragddal a belsejében, egy egyedi Faberge-óra és néhány kubai Cohiba szivar helyet kapott.

Mike Daley miután kicsengette a súlyos százmilliókat ezért a különlegességért azt mondta, hogy az ír whisky újjászületésének időszaka még igen gyerekcipőben jár, így a gyűjtő úgy gondolja, hogy még az elején szállt be a bizniszbe. Hozzátette, hogy a luxusscotch számára már zsúfolt piacnak számít, de az ír prémium kategória még csak most kezd nevet szerezni magának. Mike biztos benne, hogy az elkövetkező években hasonló szintekre fog emelkedni, mint a scotch.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek