Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Atyaisten! Valaki egy lottóötösnek megfelelő összeget fizetett egy üveg whiskyért

default user icon
MME
Valamivel több mint 900 millió forintnak megfelelő fontot csengetett ki valaki egy üveg whiskyért, ami azon túl, hogy brutális összeg, a világ legdrágább whiskyjének rekordját is megdöntötte.

A Sotheby's londoni árverésén 2,1 millió fontért, azaz jelenlegi árfolyamon számolva 917 millió forintért cserélt gazdát egyetlen üveg 1926-os Macallan whisky. Az aukciósház mielőtt kalapács alá helyezte a különleges párlatot, akkor előzetesen 750 ezer és 1,5 millió font közötti összegre becsülték.

Az aukciósház közleményében azt írta, hogy a 2,1 millió fontos aukciós eladás szeszesital kategóriában abszolut rekordnak számít világszinten is. A Macallan egyébként kapós tétel a tehetősebb whiskykedvelők körében, ugyanis egy 1926-ban palackozott példány 1,5 millió fontért kelt az aukciósháznál még négy évvel ezelőtt.

Jonny Fowle, a Sotheby's aukciósház whiskyguruja igazán szerencsésnek mondhatja magát, hiszen a 60 éve sötét európai tölgyfában tárolt különleges italt az eladás előtt megkóstolhatta.

- Ízek tekintetében igen gazdag, érezhető a számtalan aszalt gyümölcs és fűszer is, színvilágán pedig jól látszik a tölgyfahordó, amiben tárolták - mondta a szakértő.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek