Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kávé helyett mástól pörög az F1 fiatal sztárja: ezt issza Oscar Piastri

Oscar Piastri a Forma-1 jelenlegi mezőnyének legfiatalabb tagjai. Az ausztrál autóversenyző idén áprilisban tölti a huszonhármat, és a kora mellett mellette szól, hogy piszkosul tehetséges, így nem véletlen, hogy a jövő nagy sztárjai között tartják számon.

Oscar Piastri különös, már-már botrányos körülmények között érkezett meg a Forma-1-be, ahol a 2023-as idényben, a mezőny egyik legjobbjának, Lando Norrisnak a csapattársaként megmutatta, hogy nem ijed meg a kihívásoktól, sőt ha kell, bizony harcolni is tud a helyezésekért. Újonc pilótaként ráadásul nem is volt annyira lemaradva csapattársáról, a fiatal kora ellenére már jócskán rutinosnak nevezhető Norristól.

Piastri versenyzői pályafutása akkor kezdődött, amikor még csak tízéves volt, ugyanis ekkor ültették először gokartba. Oscar kipróbálta magát több kategóriában is, így a Forma-1 előszobájának számító Formula-3-ban és Formula 2-ben is, és mindkét versenysorozatban megszerezte a bajnoki címet. Sokan várták debütálását a száguldó cirkuszban, és nemhogy nem okozott csalódást, de sokak szerint ő lett a jövő egyik nagy reménysége.

A 2024-es F1-es szezon február végén veszi kezdetét, a pilóták pedig javában készülnek és edzenek a tervek szerint 24 versenyből álló, egészen az év decemberéig tartó világbajnokságra. A felkészülési időszakban készítettek interjút a feltörekvő ausztrál tehetséggel, Oscar Piastrival, aki megosztott néhány érdekes információt arról, miket eszik és milyen ételek szerepelnek a "szakácskönyvében".

Tápláló reggeli a versenypályán, otthon azonban már nagyobb a lazaság

Az étkezés kiemelten fontos a sportolók, testépítők számára, akik nemcsak a reggelire, ebédre és a vacsorára fordítanak kiemelt figyelmet, hanem a nassolnivalóra és persze a folyadékfogyasztásra is.

Oscar Piastri étrendje attól függően változik, hogy van-e éppen verseny, vagy felkészítő edzés, vagy pedig pihenőnapja van. Ha a futamra készül, és a versenypályán tölti a napját, akkor reggelire valamiféle tojásból készült ételt fogyaszt, mellé pedig avokádót, vagy pirítós és füstölt lazac kerül a tányérjára.

Ha azonban nincs futam és otthon van, akkor nem bonyolítja túl a dolgokat és olyan reggelit készít, ami tápláló és gyorsan megvan. Általában ez pirítós valami feltéttel vagy gabonapehely, esetleg smoothie-val indítja a napot – derült ki az f1.com-nak adott interjúból.

Vacsorára csirkerizs

A tipikus gyúrós kaja Oscar Piastri étrendjéből sem hiányozhat, ugyanis bármennyire is snassz, mégis a csirkemell rizzsel és zöldségekkel az egyik legkönnyebben elkészíthető, jó tápértékű fogás.

Piastri étrendjében vacsorára a csirke mellett szerepel még lazac vagy bármilyen halféle, illetve a steak is, melyet ő maga is elkészített már. Néha ő maga főz, van is a tarsolyában egy-két recept, de amikor zajlik a világbajnokság és utazik országról országra, nincs ideje rendesen csiszolni a főzőtudományán.

Se kávé, se tea

Piastri az interjúban elárulta, hogy nem szereti sem a kávé, sem pedig a tea ízét, így kerüli mindkettőt. Az egyetlen forró ital, amit szívesen fogyaszt az a forró csokoládé.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss