hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű csokitorta

60 perc
rafinált
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az egyszerű csokitorta elkészítéséhez a sütőt előmelegítjük 160 fokra.  A tojásokat szétválasztjuk, és a tojások sárgáját a kakaóval kézi robotgéppel habosra keverjük. A tojásfehérjéből és a cukorból nem túl kemény habot verünk. A felvert sárgáját és a felvert fehérjét óvatosan összeforgatjuk egy szilikon spatulával. Majd apránként, óvatos mozdulatokkal belekeverjük az átszitált lisztet.
  2. A tésztát egy kapcsos tortaformába simítjuk, és 160 fokon alsó-felső sütésen 40 perc alatt készre sütjük.
  3. A krémhez habosra kikeverjük a vajat a porcukorral, majd hozzáadjuk a lisztből, a tejből, a kakaóporból, a vaníliás cukorból főzött és kihűtött sűrű pudingot, majd együtt is jól kihabosítjuk. Végül teszünk bele még 1 ek kakaóport, azzal is jól kikeverjük, így intenzívebb lesz a csokiíz.
  4. A piskótát három lapra vágjuk, betöltjük a krémmel, az oldalát és a tetejét is bekenjük, majd egy spatulával mintát húzunk a krémbe. A tetejére reszelt fehér csokit szúrunk díszítének. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss