Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csülökpörkölt, ahogy Erdei Zsolt készíti

MME MME
150 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csülköt kicsontozzuk, a bőrét levágjuk. A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk.
  2. A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, a paprikákat és a paradicsomot. Megszórjuk 1 teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk. Rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni.
  3. Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet aláöntve készre pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul. Főtt burgonyát, galuskát vagy tésztaköretet adhatunk mellé.

Nézd meg videón is, hogyan készül a Erdei Zsolt kedvenc csülökpörköltje: 

 

Megjegyzés

Recept és fotó: Nemzeti Sport - Bajnokok reggelije - MME

Ezek is érdekelhetnek