A palacsinta tésztájához a lisztet keverőtálba szitáljuk. A tojásokat kézi habverővel összekeverjük a csokis szójaitallal, az ásványvízzel és a cukorral. A masszát állandó keverés mellett apránként a liszthez adjuk, közben vigyázunk arra, hogy ne csomósodjon össze. 30 percig pihentetjük a tésztát.
A mandarinos túróhoz a friss mandarint meghámozzuk, a konzervet lecsöpögtetjük, a levéből 5 evőkanálnyit felfogunk. A túrót összekeverjük a konzervmandarin felfogott levével vagy ugyanilyen mennyiségű mandarinos ivólével, a vaníliás cukorral, a mézzel és a citromlével.
A mandarint óvatosan a túrómasszába forgatjuk. A tésztát jól átkeverjük. 28 cm átmérőjű bevonatos serpenyőben egy kevés étolajat felforrósítunk. Beleöntünk egy kis merőkanálnyi tésztát, és az alján egyenletesen elosztjuk. Néhány mandulaszemet a még folyékony tésztára szórunk. A palacsinta mindkét oldalát kb. 2 perc alatt megsütjük. Mielőtt megfordítjuk, a serpenyőbe egy kevés olajat teszünk.
A megmaradt tésztából még hét palacsintát készítünk, és melegen tartjuk őket. A mandarinos túrót elosztjuk a palacsintákon, majd mindegyiket tölcsérformára hajtjuk.