Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bánáti palacsinta másképp

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A palacsintákhoz:
  • 1 bögre fehérliszt
  • 1 bögre kukoricaliszt
  • 2 tojás
  • 1 kanál cukor (elhagyható)
  • csipetnyi só
  • 1 kanál olaj + olaj a sütéshez
  • 1 bögre tej
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg tehéntúró
  • 5 kanál cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 1 marék kandírozott ananász
  • 1 kanál kandírozott narancshéj
  • A tojáshabhoz:
  • 6 tojás fehérje
  • 4 kanál cukor
  • pár csepp citromlé
  • A sodóhoz:
  • 4 tojás sárgája
  • 4 kanál cukor
  • 1 rúd vanília kikapart belseje
  • 1 kanál étkezési keményítő
  • 5 dl forró tej

Elkészítés

Elkészítés: Palacsintákat sütünk a kikevert alapanyagokból.

A krémhez habosra keverjük a hozzávalókat, megkenjük a palacsintákat és feltekerjük őket.

A tojáshabot keményre verjük a citromlével, apránként hozzáadjuk a cukrot is, majd a tűzálló tálba helyezett palacsinták tetejére cifrázzuk.

Forró sütőben addig sütjük, amíg a tetejük picit megpirul.

A sodóhoz összekeverjük a tojások sárgáját a cukorral, a vaníliarúd kikapart belsejével, az étkezési keményítővel, majd felöntjük a forró tejjel. Lassú tűzön pár perc alatt krémszerűvé sűrítjük.

A sodót ráöntjük a palacsintákra, úgy tálaljuk.

Megjegyzés

Ez a recept a valódi bánáti palacsinta általam átgondolt változata.
- sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss