Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkeragu kukoricás rizzsel

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 2 csokor petrezselyem
  • 3 fej vöröshagyma
  • növényi zsiradék vagy kókuszolaj
  • 0,5 kg csirkemellfilé
  • bors
  • 40 dkg cukormentes konzerv kukorica
  • 1,5 dl laktózmentes tejföl
  • 1 tk kukoricaliszt
  • 25 dkg barna rizs

Elkészítés

  1. A petrezselymet és a hagymát apróra vágjuk. A hagymát kevés zsiradékon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, és megsózzuk, megborsozzuk. Fedő alatt, közepes fokozaton fehéredésig dinszteljük.
  2. Hozzáöntjük a kukoricát, összeforgatjuk, kevés vizet öntünk alá, és 5 percig lefedve pároljuk tovább. (Ha fagyasztott kukoricával készítjük, akkor több vizet tegyünk alá, és tovább főzzük fedő alatt, amíg meg nem puhul.)
  3. Habarást készítünk: a laktózmentes tejfölt és a kukoricalisztet 2 dl vízzel, külön tálban, habverővel simára keverjük. Besűrítjük vele a kukoricás csirkét, és 5 perc alatt összefőzzük.
  4. Amikor elkészült, hozzákeverjük a finomra vágott petrezselymet, és lefedve pihentetjük.
  5. Tálalásnál a rizsre öntjük a ragut, és reszelt laktózmentes sajttal szórjuk meg.

RIZSES EGYTÁLÉTELEK, HA KIFOGYTÁL AZ ÖTLETEKBŐL >>> 

10 OLCSÓ, ÉS NAGYON EGYSZERŰ CSIRKÉS RECEPT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss