hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemáj-kebab mentás joghurttal és házi pitával

MME MME
45 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1/2 teáskanál őrölt római kömény
  • 1/4 teáskanál cayenne-i bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 8-10 bambusznyárs (vízbe áztatva)
  • A szószhoz:
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 evőkanál aprított friss mentalevél
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • bors
  • A pitához:
  • 40 dkg liszt
  • langyos víz
  • kevés olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés: A pitához egy keverőtálban a sózott liszthez apránként adagoljuk a vizet, épp csak annyit, amennyit felvesz, a cél, hogy ruganyos tésztát kapjunk, alaposan dolgozzuk össze. Mikor kész, takarjuk le egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk pihenni kb. 15 percig.

A csirkemájat megtisztítjuk, majd darabjaira szedjük, megszórjuk a pirospaprikával és cayenne-borssal, sóval, meglocsoljuk olívaolajjal. Alaposan összekeverjük, és 10 percig hagyjuk pihenni.

A joghurtot összekeverjük az aprított mentával, és a fokhagymával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A tésztából egy nyújtódeszkán pingponglabda nagyságú golyókat kerekítünk a kezünkkel, majd sodrófával kinyújtjuk kb. palacsinta méretűre. Nagyon forró palacsintasütőben pár csepp olívaolajon kisütjük, kb. 1-2 perc / pita. Konyharuhában tudjuk melegen tartani a kész pitákat.

A beáztatott nyársakra felhúzzuk a májdarabokat – kevés helyet hagyjunk közöttük, hogy jól át tudjanak sülni. Forró serpenyőben vagy grillen oldalanként 1-2 percig sütjük, nem tovább, az a jó, ha rózsaszín, krémesen lágy a belseje. Sütés közben a pácléből locsolhatunk rá keveset.

A frissen sült pitát megkenjük a mentás joghurttal, a nyársról lehúzott májat rátesszük, félbehajtjuk, és azon melegében ehetjük is.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss