A krumplit megmossuk, és feltesszük főni. A csirkenyakakat megfűszerezzük, és egy nagyobb serpenyőben kacsazsíron megsütjük, majd egy papírra szedjük, és félretesszük.
A megmaradt zsírban üvegesre pároljuk a felaprított hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, paradicsomot és csilipaprikát, megfűszerezzük, és belemorzsoljuk a pörköltszaftkockát. Visszatesszük a csirkenyakat is a serpenyőbe, felengedjük egy kevés vízzel, és így főzzük tovább. Amikor már majdnem megpuhult, hozzáöntjük a vörösbort.
Közben a főtt krumplit megpucoljuk és lereszeljük. Összekeverjük a liszttel és a tojássárgájával, majd forró, sós vízbe szaggatjuk.
A lilakáposztát legyaluljuk. Kevés zsíron megpirítjuk a köménymagot, majd ízlés szerint megszórjuk cukorral. Karamellizálás után hozzáadjuk a káposztát, meglocsoljuk egy kevés ecettel, megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt puhára dinszteljük.
A csirkenyakat egy tányérra szedjük a gnocchival, meglocsoljuk a szafttal, és a lilakáposztával kínáljuk. Koktélparadicsommal és bébispenóttal díszítjük, amit ecetes-olívaolajos dresszinggel locsolunk meg.