Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemáj gombás polentával

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 4-5 db csirkemáj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • őrölt fehérbors
  • kakukkfű
  • szerecsendió
  • A polentához:
  • 10 dkg kukoricadara
  • 4 dl víz
  • 1 db húsleveskocka
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg gomba
  • őrölt fehérbors
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemájon lévő ereket éles késsel távolítsuk el, majd vágjuk kétfelé. (Ha ezeket az ereket eltávolítjuk, akkor sütés közben nem fog pattogni a máj.)

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá először a sót és a fűszereket, majd a feldarabolt csirkemájat. Ezután közepes hőfokon, többször átforgatva, pár perc alatt süssük szép pirosra a májat, majd tálalásig tartsuk melegen.

A gombát vágjuk fel kisebb kockákra, kezdjük el az olívaolajon párolni. Párolás közben sózzuk, borsozzuk, majd kevergetve süssük zsírjára.

Egy edénybe öntsük bele a vizet, majd melegítés közben oldjuk fel benne a leveskockát. Amikor már majdnem forr, állandó keverés mellett, öntsük hozzá a kukoricadarát. Amikor elkezd besűrűsödni, keverjük bele a vajat, majd az előzőleg megpárolt gombát. Végül kevergetve főzzük tovább, hogy kellően besűrűsödjön (lágyabb-krémesebb állagot kell kapnunk, ha szükséges, főzés közben még vizet adhatunk hozzá).

Tálaláskor szedjük a tányérra az elkészült polentát, majd helyezzük a tetejére a sült csirkemájat. Ezután locsoljuk meg a máj sütésénél visszamaradt szafttal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss