A lisztet alaposan elkeverjük a sütőporral és az eritrittel, majd hozzáadjuk az egész tojást, végül hozzáöntjük a vizet is. Kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük a tésztát.
Bekapcsoljuk a gofrisütőt. Egy ecset segítségével kikenjük kókuszolajjal. Ha már teljesen felforrósodott, 1-1 adag tésztát öntünk a formákba, majd lassan, óvatosan lezárjuk a tetejét, és kb. 2 perc alatt megsütjük. Rácson kihűtjük.
Az alaposan lehűtött kókusztejszínt habbá verjük, és a képen látható módon feldíszítjük. A Mikulás sapija pirosribizli lett, a szeme aszalt szilva.
Remélem, ezzel a majdnem "minden mentes" gofrival, meg tudom örvendeztetni a gyerekeket, felnőtteket egyaránt. A csicsriborsó liszt lassú felszívódású szénhidrát, így CH szegény diétába is beilleszthető! - scarlett69
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!