Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött kürtős kalács, tej-, gluténmentesen

60 perc
bonyolult
megfizethető
15 adag
Hozzávalók
  • a kürtős kalácshoz:
  • 25 dkg kenyérliszt gluténmentes
  • 5 dkg margarin
  • 1 evőkanál eritrit
  • 1 cs szárított élesztő
  • 1,5 dl rizstej
  • 1 ek tápióka keményítő
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • A lekenéshez: 1 db tojás
  • Ízesítéshez: kristály cukor
  • kakaópor(opcionális)
  • vaníliás cukor(opcionális)
  • fahéj (opcionális)
  • A töltelékhez:
  • fél l rizstej
  • 1 cs vaníliás pudingpor (GM)
  • 2 ek eritrit
  • A díszítéshez:
  • 2 ek cukor
  • hurkapálcika

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk, akkor jó a tészta ha az üst faláról elválik. A rizstejet ezért csak apránként adjuk hozzá!
  2. Pihentetés nélkül kinyújtjuk. Ujjnyi széles csíkokra vágjuk és szorosan feltekerjük a habroló formára.
  3. Tojással megkenjük és beleforgatjuk az ízesítő anyagba. Tepsire állítjuk a formákat és 180C-on megsütjük. Sütési idő, kb 10 perc, de érdemes figyelni nehogy túl süljön!
  4. Elkészítjük a pudingot, a csomagon lévő utasítás szerint. Langyosra hűtjük. Majd sima csöves habzsákba merjük, és a kürtős kalács üregeibe töltjük a krémet.
  5. Elkészítjük, a gyertya "lángját" is: 2 ek cukrot óvatosan felolvasztunk és aranyszínűre karamellizáljuk. Majd egy olajjal kent tálcára készített hurkapálcikákra kanállal "lángot gyújtunk". Legyünk óvatosak, mert a karamell nagyon forró!
  6. Ha megszilárdult (pár perc az egész) a pálcikákat a krémbe szúrjuk, és kész is vannak a gyertyák.

Megjegyzés

Régóta rágták a gyerekek a fülemet, a kürtős kalácsért. Nyáron valamiért elmaradt... Most bepótoltam, és próbáltam az ünnepre hangolódni. Gluténmentes! - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek

Friss