hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Császárzsemle II.

120 perc
rafinált
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt elmorzsoljuk a meglangyosított, cukrozott tejben, felfuttatjuk. A lisztet kimérjük, elkeverjük benne a sót. A puha vajat kis kockákra vágjuk. A liszt közepébe öntjük az élesztős tejet és a langyos vizet, elkezdjük dagasztani. Mikor már összeállt a tészta, hozzáadjuk a vajkockákat is, és addig dagasztjuk, míg el nem válik az edény falától. Meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük a tésztát.

Majd 8 cipóra osztjuk, és mindegyiket kb. 45 cm hosszú rúddá sodorjuk, két lépésben. Fogjuk az elsőt, és egy laza hurkot kötünk rá. A jobb oldali végét kissé hátrahajtva középen átdugjuk a lyukon. Majd megfordítjuk a tésztát, és a másik végét is behajtjuk. Így járunk el a többi rúddal is. Sütőpapírral bélelt tepsin 20 percig pihentetjük a zsemléket.

Majd lekenjük őket vízzel, és 200 fokos gőzös sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük.

Megjegyzés

Kívül ropogós, belül pihe-puha péksüteményeket kaptam. Szép magasak lettek, ugyanakkor nem azt éreztem, hogy a levegőbe harapok, hanem tartalmasak is voltak. - mandulakonyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss