Elkészítés: A tésztához valókból a szokásos módon kelt tésztát gyúrunk, jól kidolgozzuk, letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Ameddig kel a tészta, habosra keverjük a vajat a cukorral és a fahéjjal, a diót durvára őröljük.
A megkelt tésztát vékony, kb. félujjnyi vastag téglalap formára kinyújtjuk, megkenjük a vajkrémmel, és egyenletesen megszórjuk a dióval. Hosszanti oldaláról kezdve feltekerjük, és kb. 3 cm vastag darabokra szeleteljük.
Sütőpapírral bélelt kerek kb. 28 cm-es átmérőjű sütőformába egymás mellé sorakoztatjuk, a csigaközöket kevés olvasztott vajjal megkenjük, és meleg helyen kb. 20 percig újrakelesztjük.
Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük, a tésztát betoljuk. 15 perc sülés után meglocsoljuk a vaníliás tejjel, és kb. további 15 perc alatt pirosra sütjük.
Tálalhatjuk önmagában vagy vaníliás öntettel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre