hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos álom pohárkrém

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A citromkrémhez gőzfürdőn a vajat, a cukrot és a tojást közepes lángon folyamatosan kevergetjük, míg szép, selymesen sima, homogén krémet kapunk. Amikor kezd sűrűsödni, akkor csurgatjuk csak hozzá a citromlevet, valamint beleszórjuk reszelt héját is, hogy igazán intenzív legyen az íze. Amint besűrűsödött, a tűzről levéve hideg vízbe tesszük a habüstöt, hogy lehűljön a krém.
  2. Közben összeállítjuk a tejfölös krémet: a magas zsírtartalmú tejfölt a porcukorral és a reszelt citromhéjjal simára keverjük.
  3. Száraz serpenyőben megpirítjuk a szeletelt mandulát, félretesszük.
  4. Amint kihűlt a citromkrém, rétegezzük a desszertünket: alulra kerül az összemorzsolt piskóta vagy keksz, ezután jöhet a citromkrém, majd az édes tejfölkrém, a tetejére a pirított mandula vagy kevés kekszmorzsa. Fogyasztásig hűtőbe tesszük, de minimum 1-1,5 órát hagyjuk hűlni.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, teríték: Butlers

További kiadós, de mutatós ünnepi receptet itt találsz >>> - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss