Mindmegette.hu
Recept
Felcsiki Tünde
Cikk
MME
Az avokádókrém avagy guacamole nemcsak finom, de egészséges is - igazi szupergyümölcs (illetve zöldség). Ha vendégeknek készítjük, ne hagyjunk neki sok időt, az avokádó a levegőn gyorsan barnul!
Dr.Gondek Károlyné
Mindmegette
Avokádókéz, így nevezték el azoknak a sérüléseknek az együttesét, amit az avokádó felvágása és magjának eltávolítása közben szereznek az emberek. Sokan vágják meg a tenyerüket, az ujjaikat, vagy épp sebesítik meg magukat visszafordíthatatlanul. Az avokádó felnyitásához, a magjának eltávolításához pedig késre se lenne szükség!
Keresztesi István
Minden különösebb hírverés nélkül indította be online bevásárló felületét a Lidl. A diszkontlánc, csakúgy, mint az Aldi, nem önálló webshopot működtet, hanem összeállt egy több kiskereskedelmi láncot is képviselő szolgáltatóval, az Avokado Online Bevásárlószolgálattal.
Azt mindenki tudja, hogy az almát, a paprikát vagy az uborkát fogyasztás előtt meg kell mosni. Vannak azonban olyan ételek, melyekről nem is gondolnád, hogy a héjuk tele lehet baktériumokkal. Egy rövid listával segítünk elkerülni a fertőzést és az ételmérgezést.
Kovács Noémi
A Tesco szupermarketlánc bejelentette, hogy a környezetvédelem jegyében lézerrel gravírozza az extra nagy méretű avokádók héját, ezzel csökkentve a műanyag matricák használatát és elősegítve a termékek könnyebb azonosíthatóságát.
Kard Sándorné
Az utóbbi időben egyre több olyan zöldségről és gyümölcsről hallani, amit a kihalás szélére sodorhat a klímaváltozás hatására szélsőségessé váló időjárás. Egy friss tanulmány szerint az avokádót is komoly veszély fenyegeti.
Ha csökkenteni szeretnéd a pazarlást és növelnéd az élelmiszerek eltarthatóságát, valamint tovább élveznéd friss, zamatos ízüket, néhány alapanyagot a hűtőszekrényben vagy a fagyasztóban kell tárolnod – különösen akkor, ha egyszerre nagyobb mennyiséget vásárolsz.
Az ünnepi menüből nem hiányozhat egy jó tojássaláta. Ha még nem döntötted el, pontosan melyik recept alapján készíted idén, akkor mutatunk pár tuti összetevőt, amitől olyan jó lesz, mint még soha.
Sinka Endre
Az avokádó egyre népszerűbb nálunk is: szívesen fogyasztjuk salátákba, szendvicsekbe vagy mártogatósként. A tárolásával kapcsolatban azonban van némi zavar: az elmúlt években több millióan néztek meg egy olyan videót, ahol a gyümölcs barnulása ellen egy veszélyes módszert ajánlottak önjelölt szakemberek.
Nem tudsz ellenállni a kutyádnak, amikor könyörgő szemmel néz rád, miközben te éppen valami finomságot nassolsz? Van egy rossz hírünk azoknak, akik hajlamosak elgyengülni.
Ha guacamolét szeretnél készíteni, ezzel az egyszerű praktikával napokkal lerövidítheted az avokádó érési folyamatát.
A növények nemcsak széppé teszik a lakásunkat, de tisztítják a levegőt, sőt a hangulatunkra is jó hatással vannak. Az otthonunkat azonban a dísznövényeken kívül mással, gyógy- és fűszernövényekkel is zöldíthetjük, de van a vásárlásnak egy sokkal olcsóbb, sőt környezetbarát alternatívája is!
Sokak számára a TikTok lett az első számú információforrás, ám a rengeteg hasznos tartalomra sok hamis hír is jut. Az egyik ilyen videóban például meglepő dolgot állítottak az avokádóról, aminek most a Mindmegette utánajárt.
Első blikkre kicsit furcsán hangzik az ötlet, hogy lefagyasszuk az avokádót, hiszen miután meghámoztuk, pár perc elteltével már el is kezd barnulni a húsa. Így érdekes kérdés, hogy vajon le lehet-e fagyasztani.
A mélyhűtőben lapuló, jégkrémnek álcázott pörköltmaradékok spórolós időkben jó szolgálatot tesznek. Tudtad, hogy a készételeken túl az alábbi alapanyagok is bátran jégre tehetők?