Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

 Töltött édesburgonya (batáta)

MME MME
15 perc
egyszerű
átlagos
1 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy serpenyőbe feltesszük a kókuszzsírt melegedni, majd rátesszük a batátakarikákat sülni.
  2. Amíg az édesburgonya sül, egy edénybe belekanalazzuk az avokádót, hozzátesszük a keményre főtt tojás sárgáját, a citromlevet, a petrezselyemzöldet és egy csipet sót. Botmixerrel krémesítjük.
  3. Amikor a batáta egyik oldala már pirul, megfordítjuk. A paprikát és a kovászos uborkát kis kockákra daraboljuk, és az avokádós krémhez keverjük.
  4. Ahogy elkészült az édesburgonya, a felét tányérra tesszük, és ráhalmozzuk a masszát. A maradék batátákat tetőként a krémkupacokra helyezzük. Frissen fogyasztjuk: ilyenkor a forró batáta, és a hűvös krém külön élvezet. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss