hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 étel, amit nem mosol meg, pedig kellene!

default user icon
MME
Azt mindenki tudja, hogy az almát, a paprikát vagy az uborkát fogyasztás előtt meg kell mosni. Vannak azonban olyan ételek, melyekről nem is gondolnád, hogy tele lehetne baktériumokkal. Egy rövid listával segítünk elkerülni a fertőzést és az ételmérgezést.
1. Citrom és narancs

A legtöbben azt gondolják, teljesen felesleges megmosni a citrusokat, hiszen úgyis megpucoljuk őket. A gond viszont éppen a hámozással van, olyankor ugyanis könnyen átragasztjuk a héjon lévő kórokozókat a gyümölcshúsra. A tanulság: pucolás előtt mindig mosd meg a citromot és a narancsot!

2. Avokádó és sárgadinnye

Az avokádóval is hasonló a helyzet: amikor felvágjuk, hogy eltávolítsuk a magját, a héjon lévő baktériumokat és tartósítószereket egyenesen a gyümölcsbe juttatjuk. A sárgadinnyénél szintén!

3. Bio eper

Bár a bio epret nem kezelik vegyszerekkel, ez nem jelenti azt, hogy fogyasztás előtt ne kéne alaposan megmosni. A leszedésnél és a szállításnál ugyanis sokféle szennyeződés baktérium kerülhet rájuk.

4. Dobozos üdítők

Te is törölgeted a dobozos üdítők és energiaitalok száját? Helyesen teszed, ugyanis az üdítők tetején könnyen megül a kosz, hamar megtelepszenek rajta a baktériumok. Az italokat ráadásul hosszú időn át szállítják és tárolják, ki tudja, milyen körülmények között. Ezért mindig tisztítsd meg az üdítősdobozokat egy nedves papírtörlővel, vagy öntsd ki belőlük az italt egy pohárba.

5. Konzervek, lekvárok, befőttek

A konzervek, a lekvárok és a befőttek évekig, akár évtizedekig is elállhatnak, így mindenképpen tiszítsd meg a külső felületüket, mielőtt kinyitod őket. A rajtuk lévő szennyezés ugyanis a nyitás pillanatában belekerülhet az ételbe. Hogy ezt elkerült, szappanos vízzel öblítsd át mind!

14 MENŐ KONYHAI ESZKÖZ, AMIRŐL EDDIG NEM TUDTÁL, PEDIG KELLENE! >>> 
ÉRDEKES KÍSÉRLET: MI TÖRTÉNIK A TOJÁSSAL, HA ECETBE TESSZÜK? >>> 
8 BEVÁLT TRÜKK MÁSNAPOSSÁG ELLEN A NAGYVILÁGBÓL! >>> 
7 ELKÉPESZTŐ DOLOG, AMI A TESTEDDEL TÖRTÉNIK, HA MOGYORÓVAJAT ESZEL >>> 
A PIZZA, AMINEK FERENC PÁPA ÉS J-LO SEM TUD ELLENÁLLNI - ÍGY LAKMÁROZNAK A HÍRESSÉGEK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss