Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tonhalas burgonyasaláta avokádóval és camembert-öntettel

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

Főzzük a megtisztított burgonyát héjában majdnem teljesen puhára. Szűrjük le, hámozzuk meg, majd karikázzuk fel. Rendezzük tálra.

2.

A meghámozott avokádót vágjuk vékony gerezdekre. A lila hagymát cikkezzük fel, majd süssük ropogósra a felforrósított olívaolajon. A tonhalat csepegtessük le, a paradicsomokat vágjuk félbe.

3.

A camembert penészes héját távolítsuk el. Alacsony hőmérsékleten, folyamatosan kevergetve olvasszuk fel a sajtot, majd keverjük hozzá a tejet. Locsoljuk meg a burgonyakarikákat a sajtszósz 2/3 részével, majd halmozzuk rá a tonhalat, a lila hagymát, a paradicsomot és az avokádógerezdeket. Locsoljuk a salátára a megmaradt sajtszószt, majd hintsük meg az egészet kevés sóval és borssal.

Fotó: Tucsek Tünde
Food styling: László Ágnes

A kész salátát tegyük néhány órára a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Ezek is érdekelhetnek

Friss